QR-codes gebruiken voor jouw project

Bij ons kun je QR-codes downloaden in zowel SVG- als JPEG-formaat. We leggen het verschil uit, waarom SVG vaak de beste keuze is én hoe je ze gebruikt.

Een QR-code is een code die je kunt scannen met een smartphone of ander apparaat. Met één snelle scan kunnen bewoners en andere geïnteresseerden meteen de informatie zien die je wilt delen, zonder een webadres in te typen.

Onze QR-codes kun je gebruiken in bijvoorbeeld bewonersbrieven of op promotiemateriaal zoals bouwdoeken. Je linkt met de QR-code naar pagina's zoals de projectpagina, de tijdlijn, de aanmeldpagina of het contactformulier. Zo deel je laagdrempelig informatie met je doelgroep.

Nieuws van de Bouw bewonerscommunicatie QR code voor bouw en infra projecten

SVG versus JPEG: wat is het verschil?

 

SVG

SVG-bestanden zijn vectorafbeeldingen, wat betekent dat je ze oneindig kunt vergroten zonder dat ze onscherp worden. Dit maakt ze perfect voor drukwerk van verschillende groottes, zoals bouwborden, waar scherpe en duidelijke afbeeldingen belangrijk zijn.

 

JPEG

JPEG-bestanden zijn breed ondersteund en kunnen gemakkelijk op vrijwel elk apparaat worden geopend. Maar als je ze vergroot, kunnen ze onscherp worden, waardoor ze minder geschikt zijn voor toepassingen die een hoge resolutie nodig hebben.

Waarom kiezen voor SVG?

Voor de meeste toepassingen raden wij aan om de QR-code in SVG-formaat te gebruiken vanwege de volgende voordelen.

  • Scherpte en leesbaarheid: altijd scherpe lijnen, sneller gezien door de camera van je telefoon.
  • Flexibiliteit in gebruik: geschikt voor diverse formaten en media zonder kwaliteitsverlies.
  • Professionele uitstraling: zorgt voor een professionele en betrouwbare indruk.

Hoe gebruik je een SVG-QR-code?

Een SVG-bestand gebruik je net als elk ander bestand. Je kunt de QR-code eenvoudig in je Word- of Photoshop-document slepen, net zoals je dat met een JPEG-afbeelding zou doen.

 

Hulp of inspiratie nodig?

Neem contact op met Evelien, zij staat altijd voor je klaar!

Snel aan de slag?

Start vandaag nog met jouw eerste project. Neem contact op en we helpen je graag op weg!